Japanske Prepelice

Poljoprivredno gazdinstvo Ljepic

  

Kako bi trebalo konzumirati jaja japanske prepelice?


Lekovita dejstva jaja Japanskih prepelica, primena


Već je rečeno da jaja japanske prepelice pozitivno deluju na krv i krvotok, ssrce, jetru, bubrege, želudac i mozak, pa su namenjena, prvenstveno, onima koji imaju problema sa ovim organima, pa i u slučaju najtežih oboljenja, a prvenstveno mogu ih koristiti svi. Ipak izdvojene su neke grupe za koje je terapija najpoželjnija: deca u razvoju; starije osobe; bolesnici i rekonvalescenti; osobe sa posebnim režimom ishrane ( dijeta ); sportisti i fizički radnici.d.


Terapija jajima japanske prepelice:

 Dijabetes 240 kom., Bronhijalna astma 240 kom., Tuberkuloza 240 kom., Anemija 240 kom., Migrena 240 kom., Infrakt 240 kom., Nervno rastrojstvo 240 kom., Višak holesterola 240 kom., Neuredna probava 240 kom., Prolepšavanje tena 240 kom., Regeneracija organizma 240 kom., Jačanje memorije 240 kom., Gastritis 240 kom., Teži oblik astme 240 kom., Tumor na mozgu 1080 kom., Pojačan fizički napor ( sportisti, fizički radnici ) 1080 kom.


Terapija jajima japanske prepelice ne zahteva posebne pripreme. Zavisno od vrste bolesti, pacijent mora u određenom vremenskom periodu da popije od 120 do 1080 komada jaja. U najvećem broju slučajeva terapija traje 49 dana. Odrasli uzimaju 3 jajeta dnevno u prva tri dana, a po 5 jaja do kraja terapije. Deci se, u zavisnosti od uzrasta, daje manji broj jaja

  • deca od 3 godine – 2 jajeta dnevno
  • deca od 3 do 5 godina – 3 jajeta dnevno
  • deca od 5 do 10 godina – 4 jajeta dnevno
  • deca preko 10 godina uzimaju terapiju propisanu za odrasle osobe.

Nacin konzumacije

Jaja se konzumiraju sirova tj. presna. Cela dnevna doza se uzima odjednom i to ujutro na prazan stomak, pola sata pre jela. Radi lakše konzumacije, dozvoljeno ih je ulupati mikserom, dodati malo jogurta ili skoa od limuna, pomorandže, višnje ili jabuke, zasladiti šećerom, medom ili čokoladom u prahu ( izuzetak su naravno dijabetičari ). U principu, svako može da ih uzima onako kako mu najviše odgovara, sve dok ih uzima sirova i cela ( i žumance i balance ).

Osobe kojima je žuč osetljiva na jaja moraju biti obazrive sa terapijom. Lečenje započinju uzimanjem jednog jajeta na dan, a dnevu dozu svode na 2 do 3 jejeta. Ukoliko im i ova smanjena doza ne bude prijala, terapija se mora prekinuti.


Terapiju je dozvoljeno sprovoditi i kada se po preporuci lekara već uzimaju neki lekovi. Izuzetak je slučaj kada je uz prepisane lekove zabranjeno unošenje belančevina ( mesa, mleka, jaja….). Dva meseca posle završetka kure, ako je potrebno, kura se može ponoviti. Čak je i preporučljivo sprovesti dve kure u prvoj godini, s tim da ne treba praviti pauzu između kura dužu od šest meseci. Jaja treba čuvati u zatvorenim kartonskim kutijama u frižideru. Tako čuvana jaja imaju rok upotrebe 60 dana u sirovom stanju, a posle tog roka mogu se upotrebljavati kuvana, pečena ili pržena. Meso prepelica je takođe izuzetno kvalitetno. Priprema se slično kao i piletina, s tim ako se peče bilo bi poželjno da se obmota kričkom tanko sečene slanine. Jaja su izuzetnog ukusa i dekorativna su ako se postave kao meza sa raznim vrstama pršuta, kobasica, šunki, salama i sireva. Iz ličnog iskustva Ja pijem po tri jajeta dnevno već osam godina i mogu se pohvaliti da za to vreme najteži oblik prehlade je bila blaga “šmrcavica”.


Autorska prava © 2014, japanskeprepelice.com - Odgajivacnica Ljepic. Sva prava zadrzana.